Timpul și chirurgia mâinii

Încă din Antichitate, filozofi renumiți precum Teofrast au susținut faptul că nu există nimic mai important decât timpul pe care îl avem la dispoziție. Modul în care îl folosim, susține acesta, poate fi decisiv pentru viitorul nostru. De atunci și până în prezent, validitatea afirmației a rămas intactă, cu atât mai mult dacă ne gândim la măsura în care domeniul chirurgiei mâinii depinde de timp. 

De la vizitele medicale, la factorii care afectează intervențiile chirurgicale, în decursul acestui articol ne vom opri asupra impactului pe care timpul îl are asupra sănătății noastre.

Timpul și vizita la doctorii specialiști în chirurgia mâinii

Indiferent de afecțiunea de care suferim la nivelul mâinii, amânarea vizitei medicale reprezintă una dintre principalele modalități prin care timpul reușește să ne afecteze sănătatea. Deși astăzi, mai mult decât oricând, dispunem de o tehnologie performantă și un personal calificat, pacienții tind să omită să facă o vizită medicului specialist. Principiul este unul simplu, însă: cu cât apelezi mai rapid la o opinie medicală avizată – încă de la primele semne, cu atât afecțiunea poate fi diagnosticată mai ușor. 

În mod evident, lipsa timpului nu este singurul factor invocat de către pacienți atunci când își motivează alegerea. Aceștia evită să treacă pragul unui cabinet de specialitate și din motive precum:

  • neînțelegerea gravității situației, respectiv a naturii riscurilor căruia se expun;
  • frica sau jena față de interacțiunea cu medicul specialist sau față de opțiunile de tratament medical disponibile;
  • situația financiară restrictivă;
  • dorința de a aștepta, în speranța că simptomatologia va trece de la sine;
  • lipsa unui doctor sau a altor resurse în proximitatea locuinței pacienților.

Indiferent de motivul ales, consecințele sunt aceleași: simptomatologia se va agrava, până în punctul în care mobilitatea și funcționalitatea mâinii se vor pierde, ireversibil. Acesta este și cazul pacienților care suferă de Sindromul de Tunel Carpian, spre exemplu. Evoluția afecțiunii poate afecta într-atât de tare nervul median, încât pacientul își poate pierde pentru totdeauna sensibilitatea degetelor I-IV.

vizita la doctorii specialiști în chirurgia mâinii

Timpul și tratamentul medical în domeniul chirurgiei mâinii

Nu trebuie să scăpăm din vedere faptul că nu doar timpul pacienților afectează sănătatea lor, ci și cel al medicilor specialiști și al intervențiilor pe care aceștia le desfășoară. De la pregătirea pacienților înainte de operație, la timpul efectiv alocat intervenției și echipamentul, respectiv tehnologia utilizată, toți acești factori influențează durata totală a procesului medical.

În cadrul Clinicii de Chirurgia Mâinii, gestionarea și accelerarea timpului alocat procesului de intervenție chirurgicală au loc datorită unei echipei medicale extrem de eficiente. Aceasta este formată din medici și terapeuți cu specializări multiple, care colaborează de-a lungul întregului act medical pentru a obține rezultatele dorite, într-un interval de timp optim. 

Timpul și tratamentul medical în domeniul chirurgiei mâinii

În urma intervențiilor pe care aceștia le realizează, pacienții tind să nu petreacă mai mult de o zi în spital. Acest lucru este datorat și tehnologiei și tehnicilor moderne însușite de către aceștia, așa cum sunt, de pildă, operația minim invazivă sau artroscopia pumnului

Nu în ultimul rând, timpul poate fi redus și prin terapia fizică a mâinii, terapie în cadrul căreia sunt executate exerciții de recuperare, prescrise de către medicul specialist. În acest fel, pacienții se pot reîntoarce la activitățile obișnuite într-un interval redus de timp.

Timpul și domeniul chirurgiei mâinii: beneficii și soluții

Timpul reprezintă un element important în ecuația atribuită calității vieții noastre. Odată ce îl întrebuințăm în direcții benefice nouă, putem să observăm modul în care durerea și disconfortul pur și simplu dispar. Cu cât alegem să mergem la doctor mai frecvent, cu atât șansele de a obține rezultatele dorite și de a ne recupera în mod rapid cresc și ele. 

Brian Tracy sugerează că 10-12 minute investite zilnic în plănuirea zilei respective îți salvează cel puțin 2 ore de timp și efort pierdut. În mod similar, poți evita grave probleme de sănătate, fiind proactiv și programând o consultație la medicul specialist în chirurgia mâinii. 

Bineînțeles, câteodată putem întâmpina chiar și dificultăți în a ne convinge propria persoană să ne facem timp pentru a ne ocupa de propria sănătate. În general, acest lucru este alimentat de fricile și de dezinformarea la care suntem supuși. Tocmai din aceste considerente, consultațiile la cabinetul de chirurgia mâinii alături de Dr. Vîlcioiu presupun și o etapă dedicată discutării nelămuririlor și îngrijorărilor pacienților.

Totodată, pentru a sprijini întregul proces, pacienților le este pusă la dispoziție și o serie de resurse cu privire la afecțiunile de la nivelul mâinii. Dintre acestea, amintim articolele de blog, galeria video și publicațiile media regăsite pe website-ul Clinicii de Chirurgia mâinii Dr. Vîlcioiu. Tot aici, pacienții pot adresa întrebări cu privire la propria situație medicală, astfel încât să folosească timpul în propriul avantaj.  

Concluzie

Așadar, timpul este unul dintre factorii cheie atunci când vorbim despre domeniul chirurgiei mâinii, căci de el depinde calitatea actului medical și a vieții pacienților. 

Dacă și tu suferi de o afecțiune la nivelul mâinii, atunci programează chiar acum o consultație la cabinetul Dr. Vîlcioiu și descoperă modul în care timpul îți poate reda mobilitatea pierdută!

Distribuiți acest articol

CITEȘTE ÎN CONTINUARE

Articole asemănătoare